Shilin currently publishes two Dutch language books: Karel van der Leeuw’s Het Chinese Denken (Chinese Thought), and D.R. Jonker’s Wenyan Partikels: Woordenboek van de Klassiek Chinese Functiewoorden (Wenyan Particles: Dictionary of Classical Chinese Function Words). The latter publication is currently being translated into English and will be available in late 2016.

If you have suggestions for republications or are interested in publishing your own work with Shilin, please contact us to discuss the possibilities.

 

Dirk R. Jonkers, Wenyan Partikels: Woordenboek van de Klassiek Chinese functiewoorden

te bestellen door een mail te sturen naar info@shilin.nl

 

Karel van der Leeuw, Het Chinese Denken: Geschiedenis van de Chinese filosofie in hoofdlijnen

Het Chinese denken biedt een overzicht van de Chinese filosofie vanaf de oorsprong in de zesde eeuw voor Christus (Confucius) tot de nadagen van de zelfstandige Chinese denktraditie in het begin van deze eeuw. Gestreefd is naar een weergave die het eigen karakter van de Chinese filosofie.goed tot haar recht laat komen. Eik hoofdstuk begint met een inleidende paragraaf ter karakterisering van de hele periode, waarna de grote denkers uitgebreid aan de orde komen, zonder de minder bekende over het hoofd te zien. Vele prachtige citaten completeren dit systematisch overzicht. Het slothoofdstuk bespreekt de waarde van,de studie van de Chinese wijsbegeerte en plaatst deze in vergelijkend perspectief. Ook door het boek heen worden regelmatig vergelijkingen gemaakt tussen Chinese en Europese filosofie. Het boek biedt een schat aan informatie voor een ieder die geïnteresseerd is in andere cultuur – en denktradities.

Copyright Standaard copyrightlicentie
Uitgever Stichting Shilin
Gepubliceerd 11 januari 2012
Taal Nederlands
Pagina’s 350
Bindwijze Perfect gebonden paperback
Inkt Binnenkant Zwart-wit
Gewicht 0,59 kg
Afmetingen (centimeter) 15,24 breed x 22,86 hoog
Product-ID 18799720
Prijs € 14,95 (excl. BTW)

te bestellen door een mail te sturen naar info@shilin.nl